2007/06/29

Hutuktuna

Beindult a meló, vége az ülepvakarásnak, lehet röhögni rajtunk. :D Múlt hét kedden tizenegy órát melóztunk, szerdán kilencet, csütörtökön tizenhármat, elég húzós. Hat óra előtt eddig kizárólag halak vagy reggeli repülőjárat miatt keltem fel, most viszont, akármilyen kínos, legalábbis egy nyárra életmódbeli változásként lesz ez jelen az életünkben. A meló nem sokat változott, általában nyersanyagokkal dolgozunk (például saláta, zöldségek, ivólevek készítése), mosogatunk és takarítunk, valamint pakolunk. (Ez utóbbit mi különösen sokat, mert mi vagyunk a storage boy-ok a konyhában.) Amióta nyolcszáznál is több embert kell táplálnunk itten, egy-egy munkaegység elvégzése ("menj és vágj fel ennyi meg ennyi paradicsomot a salátába") gyakran egy óránál tovább is eltart, és ami amúgy nem is lenne nehéz munka, az is nagyon fárasztóvá tud válni a monotónia miatt. Ezen kívül vannak a speciálisan raktáros-hűtős munkák, amiket csak mi csinálunk, én ezeket szeretem a legjobban. Ahol pedig mindenkire szükség van, az a vendégek kiszolgálása a pultnál étkezések alatt (speciális kaják és igények, repeta, desszert kiadása stb) és a piszkos edények eltakarítása.





Érdekes módon amiről otthon azt gondoltuk, hogy csak azt fogjuk csinálni egész nap, abból nincs sok. Például soha senki nem pucol krumplit! Amikor ugyanis hasábburgonyát eszünk, csak gyorsfagyasztott rögtönkész alapanyagokat használunk, amikor pedig főtt krumplit, akkor jól megmossuk, főzés után nagy fémlapátokkal összetörjük és a héjával együtt tálaljuk/esszük. A mosogatás is másképp megy, mint otthon, a nagy géppel (lásd korábban belinkelt videó). Persze az odakozmált, leégett vagy akár csak simán zsírosabb dolgokat nem igazán viszi ki az egyébként is állandó technikai jellegű problémákkal küszködő mosógép, szóval azért van oldschool sikálás is itt. A kazah lányokkal egyébként - akik imádják a mosógépből kijövő edényeknek a helyére vitelét intézni -, újra és újra kiújuló harcot vívok, mert szemrebbenés nélkül képesek bizonygatni, hogy "Clean! Clean!", mikor borsónyi tésztadarabok maradnak még a serpenyőkben, és a helyükre is akarják vinni őket. De a tányérokon és evőeszközökön is marad bőven "kutymuty" (ez a "Hogy vagy?" mondat kiejtése egy orosz lány szerint), mikor a tiszták közé kerülnek.





A következő "részek" tartalmából:
- Egy Storage Boy egy napja
- Menzakaja: kóser, nem kóser?

15 komente:

Anonim tha...

Honét jön ez a hutuktuna? :D

Anonim tha...

igen, elgépeltem :D

Anonim tha...

Megállapítást nyert, hogy az amerikai gyerekek teljesen emberszabásúak, és annyian vannak, mint az oroszok.
Egyébként még a menucha jelentésével is adósak vagytok.

Anonim tha...

menucha-pihenés

Anonim tha...

Hutuktuna = univerzális szó, köszönésre, akaratnyilvánításra, beszólásra vagy Gusznarg*-féle "nem akarok semmi különöset mondani most" töltelékszónak is. Akkor vált szállóigévé, amikor a konyhás vacsora közben úgy toppant be valaki a Kitchen Staff Lounge-ba, hogy "Who took tuna?". (Holaton? Hmm, magyarul is egész debilül hangzik. :D)
A menuchát nem tudom, nekünk más a napirendünk, mint a gyárekeknek. :)

-----------------------
* : á la Douglas Adams

Anonim tha...

Hát ez nem igaz gyerekek!!
Ezt a rengeteg embert mind TI látjátok el? Ettől én igen büszke vagyok Rátok!! Csak kitartás, sokat gondolunk rátok, amikor otthon állunk a tengernyi szennyes edény közepén a konyhában. "De jó lenne, ha itt lennétek!"
Azért komolyan is eszünkbe juttok.
Most pénteken rajtol a Kékszalag, úgy megyünk, hogy Erik, Máté, Totter, Pásztor Voktor, meg én.
Drukkoljatok nekünk erősen!

És tényleg ez nekem úgy tűnik, hogy nem is egy konyhán dolgoztok, hanem valami irtózatos nagy etetőüzemben. Ez tök jó, remélem a csapat hangulata feledteti a sok meló egyhangúságát

Anonim tha...

Köszi

Anonim tha...

jah, az... remélem tudjátok törölni az én kettő rodrigós postommal együtt... hülye reklámsbot...

Anonim tha...

Oké, drukkolunk! Jó szelet és helyezést persze! Aztán a mi nevünkben is koktélozzatok-Pilsner Urquellezzetek utána! :D

Anonim tha...

Nincs mit

Anonim tha...

hey!klassz a blog, engedelmetekkel kiadom ha hazajöttök:) örülök hogy megvagytok és jól mulattok. jövő héttől siófok, és hogy ne hiányoljunk annyira drága borisz, viszem nyomtatva a blogot, és terjesztem az igét:)na legyetek jók, és ha épp nincs miről írnotok én szívesen olvasnék a srácokról akikről csomót írtok/fotóztok hogy milyen fomák is valójában...

Anonim tha...

Anyám! Ennyi embert etetni nem semmi meló!
Kitartás!

Anonim tha...

Üdv Bori! :) Siófok... ne fájditsd a szivem! Itt nincsenek bulik, nincs sörös reggeli, se magnós rockdélután meg Rizikó meg Texas Hold 'Em... Hiányzik a nyár hangulat!!! ^^ Mindenkit puszilok! Tőlem kiprintelheted a blogot, de azért annyira nem lett izgalmas... :D (Igaz, az igazi utazás még nem kezdődött el.) Riders On The Storm-ra biztos nem mész el? :)

Anonim tha...

apa: kösz a bókot, de szerintem egy életre elegünk lesz a mosogatásból ezután... :)

Bori: :D Tök király, hogy ennyien megtalálják a blogot... Azt meg hogy nyomtatásban lesz terjesztve legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna.

Anonim tha...

Szia Dani! Andris, Zoli, nektek is sok puszi!
Nagyon szórakoztató és érdekes a blogotok, én is a terjesztők között vagyok. Baromi fárasztó lehet most már a meló, de azér baromi jó is most nektek. Andris, hogy anyát idézzem: "Érezd az életet!" Hát most érzitek...
Dani, írtam neked egy levelet a gmail címedre, olvasd el!
Puszi: Anya

Budapest Cowboys

Budapest Cowboys
A nyomunk Nevadában