2007/06/20

Ahogy ígértük

Ahogyan ígértük tehát a konyhai életről egy kicsit informatívabb videót is felraktunk. Az előző inkább a feeling átérzése miatt került fel, meg mert mindenki elég jellemzően viselkedik a videón. Na azért nem teljesen, mivel legalább a film kapcsán beszámolhatunk egy átlagos napunk beosztásáról.

Három féle műszak lesz egész nyáron. A délelőttös(reggel 6-tól du. 3-ig), a délutános(reggel 10-től finish-ig, azaz este 8-9-ig) és a fullos(reggel 6-tól finish-ig). Mindenkinek lesz hetente három fullos napja és három napja amikor vagy délelőttös vagy délutános lesz és persze hetente egy szabadnap.

A napi beosztás kb ez:
-reggel hattól előkészítjük a reggelit.
Ez abból áll, hogy kétféle műzlit töltünk kiöntőedényekbe(asztalonként egy-egy mind a két féléből), salátát készítünk általában uborka, saláta, paradicsom és esetenként tonhal felhasználásával majd kiporciózzuk szintén asztalonként(külön salátaszószt is kell mellé kiöntögetni kis edénykékbe). Ezután ha van valami meleg étel reggelire(pl palacsinta, vagy bundáskenyér* vagy tojásrántotta) akkor azokat tálcákra tesszük és a melegítőbe** pakoljuk. Ezután mindenből számbavesszük a backup-ot(biztonsági repeta mennyiség) és ha kell még akkor csinálunk. Ezután jön a kicsit lazább rész, amikor is megjön az ebédlőbe a nagy embersereg és az imádság után felszolgáljuk a kaját. Ez úgy történik, hogy a melegítőket kitoljuk az asztalsorok végére majd szépen minden asztalra téve egyet-egyet mindenből végighaladunk. Ez minden étkezésnél így van, csak pl ebédnél vagy vacsoránál sokkal több cucc van a melegítőkbe, uh szarabb kipakolni! :D Ha mindenhova raktunk már akkor a melegítők visszakerülnek a konyhába és a backup-ot rakjuk be, hogy azt is melegen lehessen felszolgálni. A konhya kiszolgálópultjánál adjuk ki a backup-ot, és személyesen kell odafáradniuk érte az emberkéknek ezért sokan elég bunkók, de megtanítjuk nekik, hogy a konyhásokkal inkább jobb jóbalenni... :DDD Ez eltart kb háromnegyed órát, amíg mindenki eszik, meg még ötször visszajönnek repetáért meg minden. Amikor lecsendesedtek a kedélyek odakinn, eltakarítjuk a kiszolgálópultot és kezdődhet a mosogatás, pörgés... A zsúrkocsikat(az asztalt nekik kell letakarítani maguk után és mindent rárakni a kocsikra), mint ahogyan a videón is láthatjátok, csak odatolják a mosogató részhez, itt mi átvesszük őket és letakarítunk róla mindent. Az edények bekerülnek a mosogatógépbe és onnan meg a szortírozó lánykákhoz. Miután mindez kész mi is elmehetünk enni a saját kis ebédlőnkbe. Mindez kb 9-ig tart, de később a gyerekekkel majd fél 11-ig is eltarthat.

Ez előszörre nagyon furcsa volt, de mostanra már egészen megszoktam(többiek nevében nem tudok nyilatkozni :) ). A három izraeli szakács marha jó fej és mindíg csinálnak a staffosoknak külön kis kajákat, meg minden.

-a többi kaja nem különbözik sokban a reggelitől, csak méskor csináljuk és több a meleg étel. Ami viszont furcsa volt, hogy mindag van külön diabetikus, külön laktózmentes, külön ilyen külön olyan spec kaja is és mindig el is fogy...
Az ebédet 11-től kezdjük el előkészíteni és a mi kajálásunkkal együtt kb 2-ig tart, a vacsorát 5-től csináljuk és mint már mondtam van olyan, hogy 8 vagy fél 9-ig is melózunk.

Itt a melegítőbe berakás előtti előkészítést láthatjátok. Akármilyen kajét kell berakni akár a hűtőbe, akár a melegítőbe... tulajdonképpen akárhova, akkor előtte le kell fóliázni. A műveletet Abishai az egyik izraeli szakács mutatja be.


Ebben a videóban azt figyelhetitek meg, hogy hogyan működik a hattalmas mosogatógép, és hogyan dolgozunk vele. Valamint ami a kis bedóablakon kívül folyik az a kis zsúrkocsik letakarítása, a koszos edények beadása, az evőeszközök csoportosítása és elkülönítése és végül a tiszta kocsik helyre rakása.


Nna ez itt a fridzsider... :) Komolyra fordítva egy nagyobb nappalinyi frigónk van itten a konyhában, aminek a rendjéért mi felelünk Andrissal. Elég király meló. De nézzétek meg magatoknak, hogy mekkora is ez a dolog... ;)

___________________________________
*:itt a bundáskenyér édes és fahéjas és ráadásul juharsziruppal eszik... király! :D

**: a melegítők olyan nagy gurítható sütők, amik éppen csak forrón tartják a bennük levő dolgokat. A konyhában be vannak dugva ameddíg az evőseregre várunk, utána meg csak éppen a kiszolgálás idejére húzzuk ki őket.

Budapest Cowboys

Budapest Cowboys
A nyomunk Nevadában