2007/06/10

Partraszállási előkészületek (té mínusz egy nap)

Kettő és feledik fejezet,
amelyben hőseink búcsút vesznek a családtagjaiktól, cimboráiktól, az Óbestertől és a tűzőgépemtől.

Az akármilyen eredmények megszülettek az egyetemeken, minden kész az induláshoz. Már csak egy tennivaló maradt... búcsúzkodni. Erre pedig ismerünk egy jó módszert - nem, nem arra a baltával fejbevágósra gondolok - a búcsú bulik és közös sörözgetések.

Az Óbesterben gyűlt össze pénteken a díszes társaság (osztálytársak, fórumos ismerősök és egyetemi arcok, egyszóval mindenki, kivéve Micimackót). Jót mulattunk és el is búcsúztunk ahogyan azt illik - ezúton is szeretnénk elbúcsúzni mindenkitől aki nem tudott eljönni, vagy valamilyen egyéb okból kifolyólag nem találkoztunk személyesen az este.

Ma pedig a nagycsaládi estebéd keretében a kedves családtól is búcsút vettünk. Ezután már csak egy állomása volt Magyarhonból való eltávozásunknak, ami pedig egy éjszakai szalonnasütés+házibuli Halász barátunknál Csömörön, ahol a zenekar és jóbarátok gyűltek össze még egy utolsó koccintásra a zsíroskenyerek mellett. Ezután már tényleg csak a csomagunkal és a repülőúttal kell megküzdenünk és már Amerikában is vagyunk (no meg persze Micimackó véletlenszerű befurakodásaival a szövegembe, amiket sehogyan sem tudok kikerülni... fifikás egy kozák ez a Micimackó... No mindegy.)

Ennyi lett volna az értelmetlen része a bejegyzésnek és akkor most írnék egy kicsit a terveinkről és persze a tűzőgépemről is valamint akár.

Amerika nagy hely... nagyon nagy... mondhatni kib#szott nagy (már elnézést a szóhasználatért). Ezért hát mit is tehetnénk, mint hogy össze-vissza utazgatjuk, mindent látni akarva.... majd meglátjuk, ez mennyire sikerül.
Először is a táborunk Great Barringtonban közelében lesz, ami egy kis Massachusetts állam beli város. Mindez 125 mérföldre északra New York-tól. Itten munkálkodunk augusztus 21-éig, amikor is vége a munkaidőnknek. Ezután a következő állomás New York!

New York nagy város... nagyon... hé, mintha hasonlókat már írtam volna valahol... akkor inkább nem evidens lényegtelenségeket írok, hanem a terveinket... Szóval New Yorkban a Jazz on Lenox nevű hostelben foglaltunk szállást hat éjszakára. Tehát hat és fél napunk lesz felfedezni a világ egyik legnagyobb és talán legélménygazdagabb betondzsungelét. Ezután repülőre pattanva átszárnyalunk Los Angelesbe!

Los Angeles... az Angyalok Városa...(már megint a kliséknél tartok...) - egy megyényi területen elterülő kertváros. Megérkezésünkkor egyből a reptéren autót fogunk bérelni, azaz már béreltünk, hiszen kifizettük neten keresztül, azaz átvesszük a (lehetőség szerint) tűzpiros kabriónkat. Ezek után az AAE Los Angeles Hostel & Economy Hotel nevezetű helyen fogunk lakni négy éjszakán keresztül. A városban természetesen szörfözni és lowride-olni fogunk, meg persze Hollywood-ot megnézzük és tökön rúgjuk Mickey egeret. Innen kocsival fogunk átrepeszteni a kaliforniai sivatagon keresztül Las Vegas-ba!

Las Vegasban pedig, egy nap alatt megduplázva a pénzünket, megtekintjük a Strip-et és olyan híres helyeket, mint a Flamingo Hotelt (ahol Hunter S. Thompson, az "újságírás nemzetközi doktora"* szállt meg őrült ügyvédjével és még sok más bohóságot is műveltek emellett) és hasonszőrű látványosságokat. Mellesleg itt a Sin City fantázianevű létesítményben fogunk aludni, amiről csak remélni tudom, hogy legaláb olyan jó csajok vannak benne, mint az azonos nevű filmben. Ja, és még ledöntjük az itteni Eiffel-tornyot, mert abból azért kettő mégiscsak ízléstelenség... Meggazdagodva tehát továbbfurikázunk innen egy nap után San Francisco felé.

Itt eljön egy érdekes pontja az utazásnak, mivel direkt hagytunk egy "lyukas napot" a tervben. Ez azt jelenti, hogy nem foglaltunk szállást erre az egy éjszakára, mivel hagyunk egy kis szabadságot magunknak, hogy ott majd a helyszínen döntsük el, hogy mit teszünk. Még az is lehet, hogy megnézzük a Grand Canyon-t. Ami viszont biztosnak tűnik, hogy egy filmekből már sokszor látott autópálya melletti kis elhagyatott, fel-felszikrázó neonreklámú, kétes eredetű recepcióssal rendelkező motelben fogunk megszállni, amit majd a fáradtságunktól függően valahol Las Vegas és San Francisco között nézünk ki útközben! Wow! Jó mi?!

Egy napos kis kitérő után tehát (remélhetőleg) megérkezünk San Franciscoba. Itt a rendkívül fantáziadús nevű "Shih Yu-Lang Central YMCA Hotel"-ben fogunk megszállni, ami még nem tudom hogy egy kínai kémműhold vagy pedig az új Észak-Koreai elnök után kapta-e a nevét, de majd az itt hozzánk csatlakozó Micimackótól megtudjuk (hoppá... lehet hogy vietnami a dolog... hmm.... erre még nem is gondoltam). Mindenesetre a liberalizmus városában feltétlenül megnézzük a Golden Gate-et és még esetleg egy múzeumba is betévedhetünk... bár nem valószínű.

Ez volna a Nagy Két És Fél Hónapos Terv. Innentől kezdve már csak a kétnapos hazarepülés van hátra, ami azért lesz ilyen nagyon elrettentő, mivel San Francisco>Budapest kb kétszer annyi távolság, mint Budapest>New York. A Ferihegy 2B-től pedig egyenesen vezet az utunk az Óbesterbe, hogy megünnepeljük hazatérésünket, majd aztán hazamegyünk. Konyec.

A tűzőgépem nagyon jól van és távollétemben fogadja az e-mailjeimet és természetesen elintézi a Neptunon a lejelentkezéseket a következő félévre. Jó fej. Tényleg!
___________________________________________________________
* : lásd még eme blog jobboldali margóját és a "Félelem és Reszketés Las Vegasban" című filmet!

Budapest Cowboys

Budapest Cowboys
A nyomunk Nevadában