2007/06/29

Egy Storage Boy egy napja

5:30 - Félálomban észleled, hogy Nayil, az őrült ukrán egy szál alsónadrágban fel-alá mászkál, mélyeket lélegez és reggeli tornába kezd. Téged a pólódban, polár mellényedben, lepedőbe és pokrócba csavarodva is majd' megvesz az isten hidege. Visszaájulsz.

5:35 - Arra ébredsz, hogy Nayil fekvőtámaszozni kezd a nyikorgó fapadlón. Visszaalszol.

5:45 - Minden mobil ébreszteni kezd. Polifónikus csengőhangok polifóniája, durva. "Mostmá' fel kéne kelni", gondolod. Rossz lelkiismerettel visszaalszol.

5:58 - Felébredsz a gyanúsan nagy csendre. Két perc múlva meló! Leugrasz az emeletes ágyról, bele a munkanadrágodba és a cipődbe. A kabátod is felveszed, egyrészt baromira fázol, másrészt a zsebében ott van bekészítve a reggelid, egy alma. A füves lejtőn a konyha felé kocogva eszed meg, közben azon gondolkozol, hogy ha rászántad volna a plusz fél percet az úton való közlekedésre, akkor most nem lenne tiszta víz a zoknid a hajnali párától.

6:01 - Felkötöd a piros konyhás bandanát és máris indul a pörgés. Mindenki nagyokat köszön vidáman, hogy mutassa, hogy milyen tökös gyerek. Kajára nincs sok idő, de azért egy joghurtot meg egy híg kávét megiszol dugiban, aztán nekiállsz ládákat pakolni a mínusz tíz fokos mélyhűtőben.

10:00 - Négy óra munka és egy csomó (magát kényelmesen kialudt) ember étkezésének végignézése után kajához jutsz. Úgy eszel, mint egy állat, egy tálra pakolva a salátát, a húst, a zsömlét, a banánt vagy narancsot, a salátaszószt meg a tegnapi maradék muffint. Végül is egész sokfélét és finomat eszel, csak nem is nagyon tűnnek fel a különbségek. Viszont minden baromi jól esik.

10:30 - A negyed óra szünet közben rájössz, hogy megint többet ettél, mint kellett volna. A munka folytatódik, egyszerre kell az ebédre és a vacsorára főzni, közben pedig meglepetésszerűen új szállítmányok érkeznek, amiket a helyükre kell pakolnod a raktárban, a hűtőben, a mélyhűtőben és a másik hűtőházban (ahová egy kis golfkocsival hajtasz át), valamint - ritkán - a mályik közös raktárépületben. Ellenőrizni kell az áruk mennyiségét is, aztán aláírni a számlát. Mivel ezt is mi csináljuk, ezért a fuvarosok (is) igyekeznek jóban lenni velünk. :D



14:30 - Ebédhez jutsz. Mint a reggeli, csak durvább. Másfél-két óra szünet, optimális esetben. Ha viszont snack-es vagy, akkor négyre vissza kell jönnöd gyümölcsöt, sütit vagy jégkrémet osztani az amúgy is túlsúlyos amerikai kölyköknek. (Legalábbis a te szemedben mind az. Minek akarnak enni, amikor pihenhetnél?)

17:00 - A munka folytatódik, utolsó menet. A vacsora a legdurvább, sokféle kaja, több desszert, kevesebb ember (van reggeltől ebéd utánig shift, ezek az emberek vacsoránál már nincsenek ott). Eddigre már teljesen be vagy csavarodva: folyamatosan baromságokat művelsz és észre sem veszed.



20:00
- Ha gyorsan ment a vacsora elpakolása, már ehetsz is!

20:30 - Fáradtan, de megkönnyebbülten hazaindulnál egy életmentő zuhanyra és az oly' messzinek tűnő, oly' áhított ágyba zuhanásra, ha nem te lennél a három szerencsétlen "pink men" közül az egyik ("napos", ő mosogat a staff kajálás után és este tovább marad, az elnevezés onnan jön, hogy az illető neve gusztustalan gonosz barbár elvetemült rózsaszín kiemelő filccel van kihúzva a napi munkabeosztás papíron). Így viszont nekiállsz felsöpörni és felmosni a konyhát, egyúttal rájössz, hogy nem is volt akkora poén napközben nem felszedni a leesett csoki, saláta, hús, sültkrumpli stb darabkákat, hanem egyenletesen beletaposni az enyhén lyukacsos felszínű padlóba. Azért egy almát meg egy after-vacsi narancsot még elcsórsz, mielőtt bezárod a konyhát.

22:00 - Lezuhanyzol némi várakozás és szokásos esti, fáradtegymással való kekeckedés után. (Hé, hé, van meleg víz!) Lemennél a staff lounge-ba tévézni, de félsz, hogy holnap képtelen leszel felkelni. Az almát betömöd a kabátod zsebébe, jó lesz majd reggelire...

23:30 - A két maintenance-os srác megérkezik: részegen és valószínűleg betépve feltépik az ajtót, nagyot döngve végigzuhannak a fapadlón és megállás nélkül röhögnek. A két ukrajnai srác, Sasha és Nayil kipattan az ágyból (ez utóbbi természetesen egy szál alsónadrágban), és - többé-kevésbé szó szerint - kirugdossa őket a Legvidámabb Barakkból (No. 30), megállás nélkül oroszul átkozódva. Fáradtan röhögsz. Visszaalszol.

02:00 - Jura (hivatalosan Yuriy), a mentálhigiéniailag igencsak instabil lábakon álló srác álmában beszélni kezd. Nem érted a szavakat, de a hangerőből és hanghordozásból ítélve valószínűleg éppen megnyúzzák vagy elégetik. Mindenki üvölteni kezd. Internesönel káromkodás-kakofónia, gyönyörű. Röhögnél, ha éppen nem trágárságokat üvöltenél a sötét plafon felé. Egy "rohadékbüdösjuraaa!" közepén váratlanul elalszol...

19 komente:

Anonim tha...

Irunk majd egy valamit csak a barakk életéről is. Bori is kérte, meg amúgy is, nem semmi arcok vannak itt. Bár kicsit túl sztereotipikus minden, úgyhogy lehet, hogy azt fogjátok majd hinni, hogy valójában otthon ülünk és ott találjuk ki őket, de nem. (Meg mi amúgy sem használnánk ennyi sztereotipiát. :D De majd meglátjátok.)

Egyébként a kisebb vagy a nagyobb sortávolság a jobb? (Olvashatóbb.)

Anonim tha...

Egészen korrekt darab... :)

Néhány módostás/kiegészités:
A reggeli el szokott tolódni 10:20
-ig, néha fél11-ig is.
A felébredés azért nem mindg ilyen nehéz, de a lényeget jól érzékelteti a szöveg.
A kajákat nem mi csináljuk ügye, de azért marha nagy hajtás van egy-két dologban. Pl mindig van legalább egy tétel ami majdnem későn jut eszébe az éppen felelős főnöknek ezért kb három perc alatt kell elkészteni(pl múltkor a 75 csomag hamburgerzsömi és 75 csomag hot-dog kifli újracsomagolása 6 és fél perc alatt...).

Mi vagyunk ügye a "Storage Boy"-ok, ami azt jelenti, hogy mi felelünk a raktár, a frigó és a mélyhűtők rendjéért valamint mi intézzük a szálltmányokat ha érkeznek és nekünk kell tudni mindig, hogy miből mennyi van raktáron. Ez elég kemény és felelősségteljes meló, de én speciel szeretem.
A fő szállitmányok hétfőn és csütörtökön szoktak jönni(kb 140-170 ládányi egy nap).

Anonim tha...

Nempiskóta! Kitartás! Életre szóló élmény lesz.
Én a nagyobb sorközre szavazok. Hogy lehet, hogy ez a bejegyzés is jún.29. dátummal íródott?
Nayilról egy régi vicc jut eszembe, de abban Szergej van... :)

Anonim tha...

Szia Dani! Andris, Zoli, nektek is sok puszi!
Nagyon szórakoztató és érdekes a blogotok, én is a terjesztők között vagyok. Baromi fárasztó lehet most már a meló, de azér baromi jó is most nektek. Andris, hogy anyát idézzem: "Érezd az életet!" Hát most érzitek...
Dani, írtam neked egy levelet a gmail címedre, olvasd el!
Puszi: Anya

Anonim tha...

Azért van 29-i dátum a bejegyzésnél, mert akkor kezdtem el írni... nem sok időnk van, mindent darabokban csinálunk. :)
Ha ilyen az élet, akkor nem sokáig fogom húzni! De legalábbis sör nélkül nem!!! :D

Anonim tha...

Köszi mami! :D Majd meglátjuk, hogy milyennek érezzük...

Anonim tha...

Andris, ha hazajöttök akkor iszunk rendes jó cseh sört is, hogy ne fájjon xD

Unknown tha...

Sziasztok!
Én is rendszeres látogatója vagyok a blognak. Nagyon jó olvasni titeket!! :)
(remélem, nem csak nekünk az:) )

Küldök sok puszit + egy rakás együttérzést + egy nagy csomag motiváló energiát! =D
Fanni

Anonim tha...

Andris!
Lenne egy nem idevágó kérdésünk. Miért van ráírva tycho öntvényprotkójára az, hogy "ramiz, tedd le a répát"?

Anonim tha...

matroz: köszi! :)

Anonim tha...

Dani, Ramiz! majd a neptunon nézzetek körbe, mert csak úgy lehúzogattak tárgyakat nekem, és lehet nektek is le fognak per hecc.... (legalábbis egy félig üres kurzusra jelentkeztem egy olyan tárgyból aminek a következő félévben a tanterv szerint futnia kell és minden előkövetelményem is megvan hozzá és lehúztak róla hogy "kurvaszádnetanulj" .... (nem tudom mennyit foglalkoztatok az előzetes jelentkezéssel de szóltam :) ))

Anonim tha...

Kösz az infót TG. Nekem egyenlőre minden rendben de majd még később is rénázek.

Anonim tha...

Sziasztok!

Most olvastam visszamenőleg vagy három bejegyzést - egy óra hosszat biztos eltartott.

Hogy vagytok? Mikor kezditek vágni a centit?

Szerintem ez is olyan lehet, mint egy csúcs-túra a Tátrában - aki még nem próbálta, nem is tudja, hogy milyen lehet. A végén viszont meglesz az "na, ezt megcsináltuk" érzése, ami szuper jó.

Vigyázzatok magatokra!

Andi

Anonim tha...

Hát, még túl hosszú lenne a centi... :D

Anonim tha...

Nem olyan rossz azért. Sokszor kivagyunk, meg elküldenénk mindenkit a fenébe, de ilyenkor megállunk veszünk egy nagy levegőt és rájövünk, hogy azért csak Amerikában vagyunk! :D

Anonim tha...

Üdv mindhármótoknak!
Már elég régóta nem írtam nektek semmit mivel vége az összes érettséginek és így nincs időm semmire a sok móka közepette. Nekem már nem kell sokáig kibírnom sör nélkül ugyanis holnap hajnalban indulunk prágába, gondoltam azért ezzel mégiscsak eldicsekszem.Igaz nem a tengerentúlra megyünk de jó sör az lesz bőven. Biztosan meglátogatjuk az Ignis clubot:D (megnézem kirakta e az öreg az unicumos kártyát a falra) és iszom egyet helyettetek is ha már nektek nem lehet. Hazaérkezésem másnapján 20-án lesz valami koncert az arénában, ha jól emlékszem akkor a ROLLING STONES!!! azthiszem be fogok szarni azon a koncerten.Tényleg ti ki fogtok menni végülis Bob Dylan-re?
Még valami:
Eszembe jutott egy jótanács, kifejezetten nektek, utazóknak szól: Ha úgy döntesz hogy útrakelsz legyen nálad győrikeksz.
Úton vagyok nemtudom mióta, csak annyit mondok jobb a pilóta! - remélem erről eszetekbe jut egy jó kis esti zenélés a klubban amikor a fáradtságtól a sörtől vagy csak amúgy elég kokin próbáltunk valamit írni...

Na minden jót

Anonim tha...

hi campleaderses testerek. latom a campes elet nem csak engem vag taccsra neha, de szerencsere nalunk sokkal tobb a break...majdnem az eisnerbe mentem, csak visszadobott a tabor, igy epp egy minnesotai taborban elvezem a session breaket:)
kitartast, az utazas minden vinni fog!!!! udv, andi

Anonim tha...

Totter: Ahogy olvastam a commentedet arra gondoltam, hogy milyen jófej vagy, hogy, itt geciskedsz velünk (látom ragadt rád valami:)), de az utsó gondolatodból kiderül, hogy hiányzunk...
Eddigi zenei tevékenységünk nem volt túl termékeny, de azért van két(és)fél számunk, amiket a második héten írtunk (azóta nem fejlődött...). Az egyik Luis song, amit a táborigazgató énekel nekünk (ha kész lesz lehet, h a tábor végén télleg elénekeltetjük vele:D), a másik I want to shit.

AnonymousAndi:
Ismernünk kéne téged, vagy csak idetévedtél a blogra?
Melyik táborban vagy, és mennyi break-ed van?

Anonim tha...

Üdv Andi! Irhatnál pár szót, ha van kedved, hogy másik, de hasonló tipusú táborokról is tudjunk valamit.

Budapest Cowboys

Budapest Cowboys
A nyomunk Nevadában