Kicsit többet a konyháról
Ígéretünkhöz híven feltöltöttünk több képet, meg videót meg minden... most pedig összegyűjtöttem az erőmet, hogy írjak egy hosszabb postot.
Mi tehát konyhások vagyunk, és ezért a konyhán dolgozunk nap mint nap. Azért, hogy egy kis képet kapjatok erről úgy gondoltam, hogy írok róla kicsit.
Ez az ebédlő(Dining Hall), ahol minden étkezés folyik. Itt fog enni majd a tábor apraja-nagyja ha itt lesznek a gyerekek(tudom, hogy ezt nagyon sokszor emlegetjük, de csak azért mert mi itt élőben is egyre többet idegesítjük egymást vele... nemtom mi lesz itt...). Tulajdonképpen arra mire akartam arra nem jó ez a kép, mert pont csak az első fele látszik az épületnek. Innen jön be minden földi halandó, de mi a konyhások hátulról megyünk be, ami az első videón is látszik meg a következő képen:
Bejutottunk tehát a konhyába(a baloldalon látható szürke lengőajtón keresztül). A bejáratnál közvetlenültalálható egy polcos állvány, amire pakoljuk a konyhába be nem vihető cuccainkat és amin vannak a tiszta kötények és a papírcsákók. Ettől beljebb egy vizes tartály és a poharaink(ez az egyetlen hely, ahol inni lehet a konyhában). A fénykép fő témája azonban a konhya egyik legkirályabb cucca: a fridzsider. A nagy fémajtó mögött egy kisebb nappalinyi hűtőszoba van, amit szintén láthattatok már "élőben" videón.
____________________________________________________________________
Ha kicsit beljebb megyünk a konyhába a süteményespultokhoz érkezünk. A kéksapkás úriember mögött látható két pultról van szó. Itt készül minden édesség, úgymint cookie-k, brownie-k(csokis pite), cheese cake-ek(nem, ez más mint amit a spanyoloktól tanultunk) sőt még a speciális zsidó szombati kalács is a Hala[ejtsd: erős 'há'-val]. A kép előterében az ismételten ipari méretű habverő és tésztakeverő gép(aminek rejtelmeit Andris és Felipe Mosha a szakács segítégével próbálja felderteni). A faablakos létestmény a szoba túlsó felén Mila a konhyaigazgató irodája(ahonnan az egész konhyát belátja ;) ).
Ami az előző képen Andris feje fölött volt látható most teljes szépségében megcsodálható. Ez a levesespult eszköztára.
Magát a levest a hatalmas Steamer-ekben főzzük(a képen a főnök, azaz a kéksapkás pacák mögött látszik egy).
A nagy fémbigyó a plafonon egy hattalmas szagelszívó ami azért kell, mert a levesek, a sütőplatnik és a fritőzök vannak alatta, amik nagyon büdösek lennének ha nem lenne 15másodpercenként lecserélve a felettük levő tér levegője.
A platnikon készülnek a rántott és grillezett húsok, ha nem péntek van, mert minden pénteken a kinti hattalmas grillrácsokat rakjuk tele, valamint pl most melegszendókat csináltunk rajtuk. A mögöttük levő fritőzök genyó egy dolgok... egyszer volt csak szerencsém tíz percet dolgozni velük de az elég is volt egy időre.
A platniktól csak egy hosszú asztallal elválasztva vannak a gáztűzhelyek, és a sütők. Itt a sütiktől kezdve a mélyhűtött csirkéig minden készül, de csak ritkán csinálunk itt akármit is, mert veszélyes és inkább a szakácsok dolgoznak itt.
A konhya másik oldalán a fridzsiderhez és a sütispulthoz közel van a húsos pult és rögtön a mosogató másik oldalán a zöldséges pult. Itt készülnek a nyers húsokból készülő ételek és a saláták, köretek. Itt már kicsit többet dolgozunk, és szeretünk is mert jópofa.
___________________________________________________________________
A 'Service Line' belülről és kívülről:
Mára ennyit... majd még jelentkezünk! ;)
5 komente:
Dani féle szakszerű é informatív postot olvashattunk xD
Egész komoly melótok van azért, irígykedek is, meg azért nem is xD
Elsőre minden érdekes, mármint minden új eszköz, amivel az ember dolgozik, viszont alapvetően meg minden ugyanaz, csak itt például nyolcvan tojást önt az ember egy kondérba, ha rántottát csinál, és egy nagy lapáttal kevergeti... :D
/r/ a vid of 80 tojás and rántottamakeing xD ( avagy pics or it didn't happen)
Jó nagy minden ebben a konyhában. Kemény melótok van azért.
tycho: request elfogadva. Következő alkalommal mikor ilyet csinálunk ott leszek a fényképezővel! ;)
Posto një koment