2007/06/16

Egy-két apróság

Mert többre most nincs időm.

A Zoli írta, hogy konyhások lévén akkor eszünk, amikor akarunk. Ezt pontosítanám. Konyhások lévén, az étkezéssel meg kell várnunk, míg a táborban mindenki evett rajtunk kívül, végignéznünk, amint háromszor visszajönnek repetáért, kiszolgálni őket, aztán elmosogatni utánuk (az étkezőben egyszer már felszolgált ételek maradékait ki kell dobni, legyen az érintetlen sült csirke, gyümölcs vagy sütemény), ezután pedig rávethetjük magunkat arra, amennyivel többet készítettünk, mint amit megettek, ÉS amit nem szolgáltunk fel. És ez igaz mindhárom étkezésre. Szóval (egyelőre még csak) hat után kelünk, kilenckor reggelizünk, és így tovább, mindig van egy kis csúszás. A konyhában pedig tilos enni. Azért vannak étkezés szempontból is pozitívumai a konyhai állásnak, de erről majd később bővebben.

A másik dolog (tudom, apróság, de bassza a csőrömet), hogy én meg a Dani "persze elkéstünk a reggeliről". Mivel mi konyhások vagyunk, eleve nem akartunk a többiekkel együtt kajálni feltétlenül, de a hosszú (másfél napos) utazást is megérte kialudni. Azonkívül Ido, a főnökünk (Head Chef) kifejezetten azt mondta, aludjunk, amennyit tudunk, mert úgyis kapunk kaját. És kaptunk is. :)

Na jó, elég a csesztetésből, így is eléggé egymás agyára tudunk menni a konyhán.
Viszont még gyorsan ideírok pár konkrét dolgot, amiről szeretnék/tudnék írni (majd a day off-unkon...), aztán mondjátok, hogy melyik érdekel a legjobban, mert akkor az tuti nem fog kimaradni.

- A konyha működése?
- Zsidók, nem zsidók...
- Amerikai stílus, viselkedésmód!
- Hasznos trágárságok orosz nyelven!!!
- Higiénia a konyhában és azon kívül?
- Az Arcok: főnökök, munkatársak, szakácsok!?
- Nők!
- A konkrétan ránk bízott meló. ?!:!:!!?!-*/-*

(Ja igen, majdnem elfelejtettem: ha más zenéket akartok hallgatni (Youtube toolbar a jobb felső sarokban), akkor szóljatok, mert be tudunk válogatni más kulcsszavakat is, ugyanis a motor azok alapján teszi be a videókat véletlenszerűen.)

15 komente:

Anonim tha...

Wow! Felvettem a lépést a blogotokkal. Tök jó, hogy csináljátok! :cool: We wants more!

"Konyhások lévén, az étkezéssel meg kell várnunk, míg a táborban mindenki evett rajtunk kívül, végignéznünk, amint háromszor visszajönnek repetáért, kiszolgálni őket,..."
Na pontosan ezért él bennem leírhatatlan tisztelet minden konyhás iránt. Hogy a francba bírják ki...

Amúgy engem érdekelne olyasmi is (bár mondjuk inkább 1-2 hét múlva tudtok erre értelmesen válaszolni), hogy mit esznek az emberek (lurkók, tanarak, konyhások) egy amerikai gyerektáborban? Vagy zsidó tábor lévén, ez ilyen kóser étkeztetés lesz, és tökre nem reprezentatív az USÁra nézve? Akkor viszont a kaját elkészíteni is ilyen fura rendszabályokkal kell, nem?

Továbbá élvezetes melót és jó szórakozást kívánok mindhármatoknak!

Anonim tha...

vigyázó szemeim a blogon.. megszívtátok..:)
de jó lesz végig olvasni azt hiszem
szóval go rabbi time

Anonim tha...

Valahogy nem tudom elképzelni amint a magyar fiúk felkelnek hajnalban nekiállnak főzni sütni, az étel szagától beindulva, korgó gyomorral fölszolgálják a kaját, kicsivel később amihez a finnyás amcsi gyerekeknek nem szottyant kedvük, azt összeszedik és kíméletlenül kivágják(a saját kemény munkájuk gyümölcsét) a szemétbe és mindehhez még jó pofát is próbálnak vágni mert ott ügye az a szokás...
Azért az arcotokra kíváncsi lennék úgy a reggeli meló közben:D nyomassatok képet!
Ja és Andris ne cseszegesd a Zolit, én sem hiszem el hogy direkt késtetek el!!!

Anonim tha...

Úgy látszik, nem nagyon fogtok unatkozni. Kitartás!

Ha lesz bemutatkozásra alkalom, ajánlom a következő linket:
http://www.origo.hu/itthon/20070614eldaloltak.html.

Anonim tha...

Na és hogy áll az a dolog, amiről az Óbesterben beszélgettünk?
*wink wink*
*nudge nudge*

Anonim tha...

A T. olvasók nagy része még sohesem repült Amerikába. Erről is írjatok valamit! (Tyúkszem a seggeteken? Kilátás? Bűfé. Sztyuik?) Volt tiszteletkör a Szabadságszobor előtt?) Mi is volt ottan? Símán beengedtek ilyen fejjel? Mindent értettek a beléptetéskor?
Bye!

Anonim tha...

Sorry !
Az imént nem írtam azonosítót.
Bye

Anonim tha...

Kiku: a fiatalok még nem jöttek meg nem? a konyhásokkal meg durva lenne..

ha egyre gondolunk:D:D

Anonim tha...

Dani! küldtem neked egy emailt! Nézd meg !

Anonim tha...

Örülünk, hogy ennyien olvassátok a blogot. :) Először olyan szülőnyugtatónak indult, de ha van érdeklődés, tényleg igyekszünk majd minél több érdekességet leirni. Meg majd kamuzunk ölést és pornót, hogy még jobb legyen. :D

Próféta: szerintem elég reprezentativ az ételek választéka, de persze vannak spéci zsidó kaják is. De a gyerekek még nem érkeztek meg, úgyhogy majd később irunk az izlésükről. Nekem eddig nagyon bejön a kaja, úgyhogy nyár végére el fogok hizni. :DDD

totter: nemiiis, nagyon jó fejek vagyunk, imádunk korán kelni, megvan a hangulata mindennek. ^^"

Konyhás fotók és videók: coming up! Még a youtube-ot kell megbarátkoztatni a mov formátummal...

Zsuzsi: lesz valami bemutatkozó a kölyköknek, de nem hiszem, hogy túl hosszú, mert sok staff van és őket meg nem hiszem, hogy túlzottan érdekli a dolog. Szóval meglibbentjük a trikolort és szevasz. :D Na jó, én eléneklem a Tyukodi nótát is szivesen. :)))

kiku: nem jöttek meg a fiatalok, és egyébként sem vagyunk olyanok :D

go(o)dfather: örülünk, hogy irtál azonositót, de ki vagy? Gyuri nagyapa? :) A kérés jogos, irunk a repülőútról is majd, bár sok meglepetés nem lesz.

nakedape: mér lenne durva a konyhásokkal? :D

Anonim tha...

a konyhásokkal azé mert tele vannak késsel -_-

Anonim tha...

majd' meghaltam a képalkáírásoktól :haha: Sztorikat a melóról, hogy mégis milyen amerikkka ott élőben meg a csajokról és főleg az orosz káromkodásokról! :haha:

Anonim tha...

Miért a hasznos trágárságokra figyeltem fel? *fejvakar* ._.
Ez a hatkor kel, kilenckor esz (._.) életforma kissé megviselt. Miféle előnyei vannak akkor most a konyháslétnek? Mármint előny, ami az ilyet feledteti. :)

Anonim tha...

A konyháslét előnye: fessül nézel ki fehér kötényben :D , mindig jut neked a dugi jégkrémből :D , kapsz a szakácsok saját maguknak (és a többi konyhásnak) készített kajájából :D , nem kell végigülnöd a zsidó énekeket evés előtt :D .

Anonim tha...

Nem lehet rossz ez a konyhás élet. Egy darabig még kifejezetten jó is lehet. Nem féltek, hogy unalmas és monoton lesz egy idő után?

Étkezési szokások és a nők érdekelnének! :)

Budapest Cowboys

Budapest Cowboys
A nyomunk Nevadában