2007/08/29

Magyarok New Yorkban


New York tele van magyarokkal!


× barna zacsis csaj - tipikus hülye helyzet, elkezdtünk beszélni a táskájáról (Zozzer: "Ezt nem hiszem el! A Jóbarátokban volt egy Big Brown Bag feliratú papírzacskó, erre itt ez a nő egy Medium Brown Bag-es zacskót visz..."), ő meg egyre jobban mosolygott, aztán épp amikor más irányba fordult, a Zoli hangosan megszólalt: "Te, szerintem ért magyarul!", a nő pedig visszafordult és mondta, hogy igen, ért. Rájöttünk tehát, hogy vigyázni kell. De nem vigyáztunk. Lásd később.

¤ zombicsaj - ez egy perverz boltban dolgozott (csontokat, műkövületeket lehet venni), és utálta a külföldi magyarokat, akik szerinte tahók. Azt mondta, hogy amikor elárulta a magyar étteremben, ahova betért egy rég nem ízlelt somlóira, hogy ő is magyar, nagyot csökkent a kiszolgálás színvonala. Milyen dolog ez?

> koros zsidó - na ez nem magyar, viszont volt Magyarországon. Egy ruhaboltja van a Broadway-en, ahol eljátszotta, hogy az angol kiejtésünk alapján ismert rá a nemzetiségünkre, mert ő egy nagy nyelvészzseni, aki minden kiejtést felismer (biztos túl sokszor látta a My Fair Lady-t...), pedig addigra már egy csomót beszéltünk bent magyarul. Az országunkról tudott is egy-két dolgot, de én már ott leírtam, amikor előadta, hogy Pestet rühelli és mindig Budán száll meg. Aztán előadott egy-két sztorit arról, hogy gyakran cserélgeti a bérelt limuzinsofőrjeit, mert ő egy tökös gyerek, meg hogy milyen volt, amikor héberül befenyítette a budapesti kaszinó tulaját, aki meg akarta őt várakoztatni a nyereménye kifizetésével. De ez igazából tök mindegy most, ugorgyunk.

= könyvüzletes csaj - róla csak túl későn, kifelé menet derült ki, hogy magyar, ami azért kínos, mert éppen előtte az a nem éppen túl kulturált és cizellált mondat szaladt ki fogaim kerítésén, hogy "A k*rva életbe, itt annyi k*rva jó könyv van, amit k*rva szívesen megvennék!!!". (Mentségemre szóljon, hogy ez igaz volt. Viszont nem vehetünk túl sokat, mert pénzben is sok meg helyet is foglal, ami nincs szabad.) Utána viszont jót vitatkoztunk arról a fiúkkal, hogy alapvetően tahó dolog-e ilyen stílusban nyilatkozni - de legalább szépirodalmi könyvekről és arról a bánatról, hogy nem vehetünk meg túl sokat közülük.

? kulturált győri testvérpár - ővelük a hostelben találkoztunk. Hozzánk hasonlóan egy táborban dolgoztak, de mivel a konyhát túl melósnak érezték, inkább housekeepernek jelentkeztek. Napi tíz-tizenkét óra konyhai meló helyett napi öt óra vécépucolás. Hehe, szerintem ők jártak rosszabbul... :)))

÷ papper a metrón - ő a hatvanas években lépett meg otthonról és húsz éve volt Magyarországon az idei látogatása előtt. Magyarország szörnyű hely, pocsék lehet ott élni, mondta elnéző mosollyal. Úgy tűnt a ruhája alapján, hogy jól megy neki kint. Mondtuk, hogy adjon pénzt, sokat, de nem ment bele.

$ Hungarian Pastry Shop - népszerű harlemi cukrászda, ahol Rigó Jancsitól a dobostortán és a képviselőfánkon át a fekete erdei tortáig és a magyaros rétesig mindent lehet kapni. A kiszolgáló lányok közül volt néhány magyar, meg persze a cukrász is az. Nem lepődtek meg rajtunk, de szerintem azért örültek. Dobos tortát ettünk, finom volt!

9 komente:

Anonim tha...

Érdekes ez a magyar viselkedés. A csaj aki utálja a külföldi magyarokat, mert azok tahók, meg az idősebb férfi, aki szerint szörnyű lehet itthon élni. Nem tudom valahogy mi utáljuk egymást bárhol is legyünk, és az itthon élőt lenézzük :)
Tisztelet a kivételnek persze.

Anonim tha...

sirtomi: magyarok vagyunk, vagy nem? :D

Anonim tha...

Pálinkás jóreggelt urak. :)
Ha esetleg abban a hatalmas városban magyarok mellett egy ilyennel:
http://bottomshelfliquor.com/vodka/mellowgold.html
is összefutnátok, hozhatnátok belőle egyet haza. :D

Anonim tha...

Szerintem nem volt tahóság így nyilatkozni. "="
Igazán jól csak magyarul lehet káromkodni, nem? Azt pedig már a Bujtor filmekből is megtanultuk, hogy mindenhol vannak magyarok.
A cukrászdára kíváncsi lettem volna. Fotók nincsenek vagy csak én nem találtam?
Louis rokonát hívjátok csak fel!

Andris tha...

Itt egy kép a Pastry Shopról:
http://static.flickr.com/85/264194617_333d702f94.jpg

Piát vinnénk szívesen haza, de nagyon rosszul férünk el a csomagunkban. Én már kidobtam egy csomó pólót, két nadrágot, egy pár papucsot és egy pár cipőt, default dvd tokokat stb, de még mindig alig férek el... XD

Anonim tha...

úgy pakoltok mint Szibil xD baromi sok táskába annál is többet, aztán hazafele meg godolkodtok, hogy "ezt induláskor hogy a rákba tudtam elrakni??!!".. xD

(bocsi Szibil :* )

Anonim tha...

Magyarok márpedig mindenhol vannak.
(tycho: oda ahova gondolom)

Anonim tha...

Elnézést a képtelen posztokért, de mogstanában sokkal nehezebb internethez jutnunk, mint gondoltuk. Ahogyan lesz nyugis free-wifink feltoltünk sokat.

Anonim tha...

Mi az, hogy képtelen?! :D

Budapest Cowboys

Budapest Cowboys
A nyomunk Nevadában